TARİHÇE

Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin Tarihi

Fakültemizin şu an hizmet vermiş olduğu binasının 57 yıllık mazisi içerisinde;     1959-1970 yılları arasında Silahlı Kuvvetlerimize bağlı Beden Eğitimi ve Savaş Spor Okulu, 1970-1974 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak milli takım kamplarımıza Eğitim Merkezi, 1974-1982 yılları arasında Manisa Gençlik ve Spor Akademisi olarak hizmet vermiş olup, 1982-1992 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Bölümü adı altında eğitim-öğretim hizmetinde bulunmuştur.

03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı yasa ile 3 bölümle kurulan Celal Bayar Üniversitesinin kuruluşunda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunun 26 Eylül 2016 tarihinde aldığı karar, 1 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanması ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. 5 bölümde toplamda 1896  öğrencisi ile 35. Akademik Yılının içerinde kesintisiz eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Ülkemizde bulunan Spor Bilimleri Fakülteleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ve Bölümleri içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde en başarılı okullardan birisi olarak gösterilen okulumuzda; 3 spor salonu, açık olimpik yüzme havuzu, güreş salonu, halk oyunları salonu, fitness merkezi, açık basketbol ve voleybol sahaları, 5 tenis kortu, plaj voleybol sahası, atletizm sahası, çim futbol sahası, 11 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 video odası, 1 video projeksiyon odası, performans laboratuvarı, müzik odası, kütüphane, kadın ve erkek öğrenci yurtları, yemekhane ve 3 kafeterya mevcut olup, okulumuzda halen 522 kadın, 1374 erkek olmak üzere 1896 öğrenci öğrenim görmektedir.

Öğretim Kadromuzda 3 Profesör Doktor, 8 Doçent Doktor, 17 Yardımcı Doçent Doktor, 12 Öğretim Görevlisi, 11 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 51 öğretim elemanı bulunmaktadır.

Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik